Технология при изработване на опънати винилни тавани

 

Дейността ни е насочена към производство и монтаж на висококачествени опънати тавани с харпунна система. Таваните се изработват от ПВЦ фолио, което е безопасно -не съдържа тежки метали, вредни емисии, миризми и алергени. Главната особеност на тази система е залепването на мек ПВЦ профил (харпун) по периметъра на платното, което се извършва чрез специална машина в заводски условия.

 

За да се монтира правилно опънатия таван е необходимо да се извърши оглед на помещениетои да се вземат точни размери от нашите квалифицирани специалисти. Следващата стъпка е чрез компютърна програма да се изготви чертеж за разкрояване на ПВЦ фолиото. Този чертеж изпращаме в нашият производствен цех, където се подготвя за монтаж.

На опънатият таван може да се монтират всякакви осветителни тела, вентилационни решетки и системи за сигурност. За тяхното поставяне е необходимо да се изработи конструкция, която да се
закрепи на основният таван. След монтажа на профилите и конструкциите се монтира и самото платно. При опъване на платното помещението се загрва с помощта на газов калорифер до 50-60°C.

Плюсове на харпунната система:
1. Тавана се монтира и демонтира многократно;
2. Дава възможност за създаване на таван на много нива;
3. Не провисва с времето;
4. Има много голяма издръжливост при наводнение от съседите-до 100 мл. вода
на кв. м.